U bent hier

Kristin Vorsselmans

Kristin VorsselmansARTIEST IN HART EN NIEREN
Kristin Vorsselmans (1944) is al van jongs af gepassioneerd door de schilderkunst. Als kind van de heide, te Kalmthout, had Kris van jongs af reeds oog voor de natuur en alles wat er zich in bewoog.

Net zoals haar vader was ze al op jonge leeftijd gepassioneerd. Op twaalfjarige leeftijd maakte ze haar eerste schilderij. Bij insiders viel het meteen op dat Kris begaafd was en talent bezat.

Na haar humaniora liet ze zich inschrijven in de gerenommeerde Kunstacademie van Kontich. Hier werd ze gevormd en groeide ze uit tot een ware persoonlijkheid. Ze kreeg uitstekende leermeesters, met name de professoren: Oerlemans, Vic Van Berckelaer, Alex de Mulder, Staf Van Elzen en Albert De Deken.

Haar landschappen, zonnebloemen, stillevens, figuren en portretten verraden de subtiele kracht waarmede zij het koloriet manipuleert wat zo kenmerkend is voor haar eigen stijl.

Ze stelde reeds tentoon in Wilrijk, Hove, Antwerpen, Lier, Boechout, Rumst, Kalmthout en Nederland.


 

Via het menu links (Combi's klapt uit als u er met de muisaanwijzer op staat) krijgt u toegang tot de bestaande (en toekomstige) combinaties. De volgorde is alfabetisch geordend en zegt dus niet over de volgorde van ontstaan of publicatie ... Op de overzicht pagina ziet u een verzameling van de hier gebruikte beelden.

Veel plezier in elk geval bij het kijken naar haar mooie kunst. En bij het lezen van de daarbij geschreven gedichten.

Dirk Engelage